Lahjaksi koru tai kello

Lahjaksi koru tai kello

Ihmisen elämässä on monia aiheita juhlaan, mm. kaste tai nimiäiset, syntymäpäivät, konfirmaatio, valmistutaan ylioppilaaksi, valmistutaan ammattiin, joulu jne. Mikäs sen parempi lahja juhlivalle kuin koru tai tyylikäs arvokello. Käytännössä minusta on helpompaa antaa naisille koruja ja miehille jotakin muuta. Oletko koskaan kuullut tämän paikkansa pitävän sanonnan, että naisella ei ole ikinä liikaa koruja. Me lahjan antajina olemme suosineet korusarjoja, koska ns. lahjapulma on ratkaistu vähäksi aikaa. Yhtenä vuotena voi antaa kaulakorun, toisena korvakorut, kolmantena rannekorun ja neljäntenä esim. sormuksen. Ja jatkossahan voi jatkaa jollakin toisella sarjalla. Silloin kun joku täyttää pyöreitä vuosia, olemme keränneet rahaa useamman henkilön kesken ja saaneet näin mukavan kokoisen potin päivänsankarin lahjaa varten. Lahjakortti on aina myös hyvä valinta ja sen hankinta on helppoa. Mieleeni tuli myös kukkatervehdys, joka jo yksinäänkin on kaunis muistaminen moneen tilanteeseen. Interflora toimittaa tilaamasi kukkaset perille Suomessa ja 140 muussa maassa. Klikkaamalla alla olevaa kuvaa pääset *Interfloran verkkokauppaan.

Onko koru hyvä lahja?

Mielestäni koru on hyvä lahja varsinkin silloin, kun saaja on ns. koruihminen. Toki antajan on tunnettava hänen tyylinsä, muuten lahja voi olla pettymys. Joku tykkää isoista ja näyttävistä, joku toinen taas pelkistetyistä koruista. Esimerkiksi ystäväpiirissäni jotkut haluavat käyttää vain pieniä tappikorvakoruja ja joillekin käyvät sekä tapit että ns. riippuvat mallit. Ihmisen värit (iho, silmät ja hiukset) ja vaatteet vaikuttavat myös korujen värien ja materiaalien valintaan, esimerkkeinä vaikkapa kulta ja hopea. Nykyään koruja käytetään paljon monipuolisemmin kuin ennen, on ilahduttavaa nähdä niitä myös miesten yllä; miesten korut ovat tulleet jäädäkseen. Olin aivan yllättynyt, kun huomasin, että myynnissä on partakorujakin. Koruissa, mitä minä itse käytän, on monenlaisia materiaaleja. Kulta ja hopea ovat kuitenkin mieluisimpia. Korujen rinnalla pitää muistaa myös kellot. Osa niistä on kuin koruja, osaan on taas yhdistetty monenlaisia toimintoja (älykellot, urheilukellot ja aktiivisuusrannekkeet) ja taitaa joukossa olla vielä perinteisiäkin ajannäyttäjiä. Molemmissa tuoteryhmissä, siis koruissa ja kelloissa, on varmasti jokaiselle jotakin; hinnat alkaen malleja, keskihintaisia ja kalliita. Haluan mainita tässä *Laatukorun, jonka kultasepänverstaalla valmistetaan omia Silván-brändin timanttikoruja. Heillä on nopeat toimitukset sekä jatkuvasti kasvava ja päivittyvä valikoima, joka on laaja jo ennestäänkin.

Itse tehty, teetetty vai valmis

Minusta on ihanaa antaa lahjaksi koruja, jotka olen tehnyt itse. Nykyään minulta vaan puuttuu sopivat tilat niiden tekemiseen. Aiemmin olen tehnyt lahjaksi mm. siskoni vihkiäiskorut, horoskooppi kaulakorun yhdelle pikkumiehelle, kaulakoruja kummilapsille, korvakoruja ystäville yms. Sen sijaan, että myy ns. romukullan, sen voi hyödyntää teettämällä siitä uusia koruja. Minä sain ylioppilaslahjaksi juuri sellaisen. Eli kultaseppä oli sulattanut jonkun/joitakin vanhoja koruja ja tehnyt niistä toiveiden mukaisen uuden korun. Minusta se on hienoa, että suvussa ollut kultakoru on jatkanut elämäänsä uudessa muodossa. Taitavan kultasepän käsistä syntyy melkeinpä mitä vaan. Jos haluaa säilyttää korun, mutta kaipaa siihen silti jotain muutosta, niin vaihtoehtoja on varmasti paljon, esimerkiksi korukivet tuovat monenlaisia mahdollisuuksia.

Minä ihailen ns. muistokoruja, esim. leskeksi jäänyt nainen oli teettänyt kultasepällä riipuksen vihkisormuksista. Sormukset olivat sisäkkäin ja pääsivät pyörähtämään niin, että kaikki leimat ja kaiverrukset olivat helposti luettavissa. Aivan ihana ja koskettava ”uusivanha” koru. Eräs mies, jonka vaimo oli kuollut muutamia vuosia sitten, mietti jäämistössä olevien kultakorujen myymistä. Heillä on kolme aikuista tytärtä ja luonnollisesti he ovat saaneet osan koruista. Ehdotin kuitenkin, että jos kultaseppä tekisikin tyttärille korut muistoksi äidistään. Ajatus jäi hautumaan, ehkäpä saan joskus kuulla, miten asiassa kävi.

Kun aikoo antaa lahjaksi korun, valikoimat ovat valtavat. Aika harva tekee koruja itse, joten vaihtoehdoiksi jää teettäminen tai suoraan valmiin hankkiminen. Kannattaa miettiä omaa budjettia ja ennen kaikkea sitä, minkälainen persoona lahjan saaja on. Jos haluaa antaa lahjaksi kellon, niin silloin todennäköisesti täytyy hankkia valmis tuote. Kun haluat hankkia itsellesi tai lahjaksi kauniin korun tai upean kellon, voin suositella kotimaista Kulta-Center verkkokauppaa, jonne pääset sujuvasti klikkaamalla alla olevaa kuvaa. *Kulta-Centerillä on todella laaja ja jatkuvasti uudistuva valikoima erilaisia koruja, kelloja ja muita tuotteita. Plussana vielä nopeat ilmaiset toimitukset.